RKC Waalwijk
1 – 1
NEC

Van Marwijk loopt averij op in kwalificatietoernooi WK

Van Marwijk loopt averij op in kwalificatietoernooi WK

15 oktober 2019 – Bert van Marwijk heeft met de Verenigde Arabische Emiraten schade opgelopen in de WK-kwalificatie. Zijn ploeg verloor dinsdag op bezoek bij Thailand (2-1). In de kwalificatiepoule van vijf landen vervolgen de eerste twee landen hun weg richting het WK, de Verenigde Arabische Emiraten staan na drie wedstrijden derde met een punt minder dan Thailand en Vietnam.

Van Marwijk was de cyclus voortvarend van start gegaan met overwinningen op Maleisië (1-2) en Indonesië (5-0). Zijn team bleek echter niet opgewassen tegen Thailand. Ali Ahmed Mabkhout maakte de gelijkmaker van Teerasil Dangda nog wel ongedaan, de 2-1 van Ekanit Panya kwamen de bezoekers niet meer te boven.

Dus moet Van Marwijk in het vervolg vol aan de bak en kan het niet te veel miskleunen meer veroorloven. De Nederlandse bondscoach heeft als doel kwalificatie voor het WK van Qatar. De Verenigde Arabische Emiraten bereikten dit jaar nog de halve finale van de Azië Cup, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn.

gerelateerd