Preses Bulgaarse bond spartelt tegen, maar stapt op

15 oktober 2019, 16:45   Bijgewerkt: 15 oktober 2019, 19:10

Borislav Michailov is dinsdag toch opgestapt als voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond. De preses van de bond moet de tol betalen voor het wangedrag van supporters tijdens het duel met Engeland (0-6) van maandag.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van maandag eiste premier Bojko Borisov dat Michailov zijn ontslag zou indienen. Eerder vanmiddag werd bekend dat hij dat niet zag zitten. "Natuurlijk neemt Michailov geen ontslag. De regering heeft het recht niet zich te mengen in het voetbal. Wij zijn ook niet verantwoordelijk voor het hooliganisme van een groep mensen", reageerde een woordvoerder van de Bulgaarse voetbalbond eerder vandaag.

Uiteindelijk heeft Michailov toch besloten om te vertrekken. "Na vele jaren bondsvoorzitter geweest te zijn en veel contacten op het hoogste internationale niveau gehad te hebben, zet Michailov een stap opzij. Hiermee toont hij zijn vaste bereidheid om de evolutie van het Bulgaarse voetbal op alle mogelijke manier te blijven ondersteunen", klonk het ditmaal vanuit de bond.

Michailov was sinds 2005 werkzaam als voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond. Hij wordt het slachtoffer van de schandalige acties van de Bulgaarse fans tegen Engeland. De fans misdroegen zich met racistische leuzen en obscene gebaren, waardoor de wedstrijd twee keer werd gestaakt.

Lees ook: Ceferin komt met harde taal en straf voor racistische 'fans'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen