Onduidelijkheid over afwikkelen van contract Streppel bij in VAE

15 oktober 2019, 08:25

Jurgen Streppel kan nog niets zeggen over de manier waarop hij is vertrokken bij Al Jazira als hoofdcoach. Duidelijk is dat hij geen eindverantwoordelijkheid meer heeft bij de topclub in de Verenigde Arabische Emiraten, maar of hij ontslagen is of op non-actief is gezet, kan hij nog niet mededelen.

Dat vertelt hij tegenover De Telgraaf. Die vraag is vooral interessant voor de bankrekening van de Nederlandse coach, die wanneer hij ontslagen is direct kan vertrekken – mits hij zijn geld krijgt. Is hij op non-actief gezet, dient hij beschikbaar te blijven voor de club, in ruil voor zijn normale salaris.

Meestal kiest de club in de VAE voor die laatste optie, zo vertelt ervaringsdeskundige Jan Boskamp tegenover dezelfde krant. "Het eerste, ontslag, doen ze bijna nooit want dan moeten ze hun contractuele verplichtingen nakomen. Daar houden ze niet van. Als je op non-actief gezet wordt, moet je beschikbaar blijven om ieder moment in te springen. Ben je er niet, dan pleeg je contractbreuk en ontslaan ze je alsnog zonder dat ze dan nog aan hun betalingsverplichtingen hoeven te voldoen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen