Coach Bulgarije steekt kop in zand: "Engelsen zongen ook"

Coach Bulgarije steekt kop in zand: "Engelsen zongen ook"

15 oktober 2019 – Een gedeelte van de aanwezige 'fans' in het Vasil Levski Stadium heeft zich maandagavond misdragen bij Bulgarije tegen Engeland (0-6). De Bulgaren beledigden enkele donkere Engelse spelers met racistische spreekkoren, wat ervoor zorgde dat het duel twee keer stilgelegd werd. Opmerkelijk genoeg zegt bondscoach Krasimir Balakov dat hij niets heeft gehoord.Het zingen van racistische liederen was niet de enige beledigende actie van de Bulgaren, die ook met Hitler-groeten opzien baarden. "Ik heb persoonlijk geen gezang gehoord", zei bondscoach Balakov na de wedstrijd. "Ik zag dat de scheidsrechter de wedstrijd staakte, maar ik moet zeggen dat ook de Engelse fans zich misdroegen. Zij floten en zongen naar de Bulgaarse fans op de tribune."

In de rust sprak aanvoerder Ivelin Popov de eigen supporters toe en verzocht ze om te stoppen met hun gedrag. Ook dat is Balakov ontgaan. "Maar ze waren waarschijnlijk niet blij met hoe wij presteerden op het veld."

"In de tweede helft gebruikten de Engelse fans woorden richting onze fans die ik onacceptabel vond." De kans is groot dat de UEFA Bulgarije gaat straffen voor het gedrag van de fans, al houdt Balakov zich op de vlakte. "Als het klopt dat onze fans zich misdroegen, dan spijt het me zeer. De Bulgaarse bond en het Bulgaarse team werken hard aan deze problemen."

Lees ook: FA dient klacht in na racisme: "Op elk niveau onacceptabel"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 13 december 2019

  2. donderdag 12 december 2019