Deschamps baalt van ineffectiviteit Frankrijk tegen Turkije

14 oktober 2019, 23:58

Didier Deschamps is teleurgesteld dat Frankrijk er maandagavond nog niet in slaagde om zich te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. De Fransen hadden hun EK-tickets kunnen boeken als ze hadden gewonnen van Turkije, maar bleven in het Stade de France steken op een 1-1 gelijkspel.

Frankrijk kwam een kwartier voor tijd op voorsprong door een doelpunt van Olivier Giroud, maar de Turken kwamen een paar minuten later via Kaan Ayhan langszij. "Dat hadden we kunnen voorkomen", is Deschamps van mening in gesprek met M6. "We speelden goed, creëerden onze mogelijkheden en gaven weinig weg, maar we moeten het accepteren. Na rust was Turkije wat offensiever, maar we hebben genoeg kansen gehad om te winnen."

EK-deelname komt door de remise tegen Turkije niet direct in gevaar voor Frankrijk, dat nog altijd vier punten voorsprong heeft op nummer drie IJsland. "We zijn nog steeds op weg naar ons doel. In november zullen we het moeten afmaken. Kwalificatiecycli zijn altijd lastig. We hadden ons vanavond kunnen plaatsen, maar we hebben gedaan we we moesten doen. We hadden alleen effectiever moeten zijn, al verdient Turkije deze plek in de groep ook."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen