Gisteren gemist: racisme smet Engelse zege, Oekraïne naar EK

Gisteren gemist: racisme smet Engelse zege, Oekraïne naar EK

15 oktober 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 14 oktober.Engeland dicht bij EK na door racisten ontsierde zege
Engeland heeft zich maandagavond zo goed als zeker verzekerd van een EK-ticket door met 0-6 te winnen van Bulgarije. De ontmoeting in Sofia werd ontsierd door racistische spreekkoren van Bulgaarse 'supporters', die ervoor zorgden dat de wedstrijd tot twee keer toe werd stilgelegd. Kosovo deed ook goede zaken in Groep A. De Kosovaren wonnen voor eigen publiek met 2-0 van Montenegro en zijn nummer twee Tsjechië tot één punt genaderd.

FA dient klacht in na racisme: "Op elk niveau onacceptabel"
Engeland zegevierde eenvoudig op bezoek bij Bulgarije (0-6), maar na afloop ging het nauwelijks over de overwinning van de Engelsen. Reden daarvoor waren de racistische spreekkoren van een deel van de Bulgaarse supporters. De Engelse voetbalbond FA heeft inmiddels een klacht ingediend bij de UEFA.

Oekraïne heeft EK-ticket binnen na zege op Portugal
Oekraïne heeft zich in navolging van België, Italië, Polen en Rusland geplaatst voor het EK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko was in Kiev met 2-1 te sterk voor directe concurrent Portugal, dat kwalificatie nog altijd in eigen hand heeft. Servië won in Litouwen met 1-2 en is de Portugezen tot één punt genaderd.

Frankrijk in eigen huis niet langs stugge medekoploper Turkije
Frankrijk is nog altijd niet zeker van EK-deelname. De wereldkampioenen kwamen in eigen huis tegen medekoploper Turkije niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor het in Groep H nog altijd spannend is. Frankrijk en Turkije staan er uitstekend goed voor, maar ook IJsland maakt nog altijd kans op een ticket voor het eindtoernooi.

Vorm door zware blessure Lloris terug bij Tottenham Hotspur
Michel Vorm keert drie en een halve maand na zijn vertrek bij Tottenham Hotspur terug bij de Londense club. De verliezend Champions League-finalist bevestigt maandag via de officiële kanalen dat de 35-jarige doelman zijn handtekening heeft gezet onder een contract dat hem de rest van dit seizoen bij de Spurs houdt

  

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020