Oekraïne heeft EK-ticket binnen na zege op Portugal

Oekraïne heeft EK-ticket binnen na zege op Portugal

14 oktober 2019 – Oekraïne heeft zich in navolging van België, Italië, Polen en Rusland geplaatst voor het EK van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko was in Kiev met 2-1 te sterk voor directe concurrent Portugal, dat kwalificatie nog altijd in eigen hand heeft. Servië won in Litouwen met 1-2 en is de Portugezen tot één punt genaderd.Oekraïne - Portugal 2-1
Cristiano Ronaldo maakte in Kiev zijn zevenhonderdste doelpunt in zijn carrière, maar de Portugese sterspeler stapte desondanks beteuterd het veld af. Vanaf de strafschopstip maakte de aanvaller van Juventus een kwartier voor tijd zijn jubileumgoal nadat Taras Stepanenko hands had gemaakt. Zijn doelpunt was echter de aansluitingstreffer; voor het penaltymoment leidde Oekraïne met 2-0.

Het team van Shevchenko kende namelijk een sterke eerste helft. Al na zes minuten brak AA Gent-aanvaller Roman Yaremchuk de ban, waarna Andrey Yarmolenko de score verdubbelde. Met hangen en wurgen hielden de Oekraïners in de tweede helft de dubbele voorsprong vast, tot Stepanenko na een schot van PSV-aanvaller Bruma hands maakte in het strafschopgebied en Ronaldo voor de 2-1 tekende. In de razend spannende slotfase waren de Portugezen nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar onder meer een geweldige uithaal van Danilo (lat) leverde net geen doelpunt op.

Litouwen - Servië 1-2
Servië mag blijven hopen op EK-deelname, al heeft het wel een misstap nodig van Portugal om zich direct te plaatsen. Door twee doelpunten van Aleksandar Mitrovic waren de Serviërs maandagavond met 1-2 te sterk voor Litouwen. Zij hebben nu één punt achterstand op Portugal, dat de relatief eenvoudige wedstrijden tegen Litouwen (thuis) en Luxemburg (uit) op het programma heeft. Servië neemt het op eigen terrein nog op tegen Luxemburg en Oekraïne.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020