Frankrijk in eigen huis niet langs stugge medekoploper Turkije

Frankrijk in eigen huis niet langs stugge medekoploper Turkije

14 oktober 2019 – Frankrijk is nog altijd niet zeker van EK-deelname. De wereldkampioenen kwamen in eigen huis tegen medekoploper Turkije niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor het in Groep H nog altijd spannend is. Frankrijk en Turkije staan er uitstekend goed voor, maar ook IJsland maakt nog altijd kans op een ticket voor het eindtoernooi.Frankrijk – Turkije 1-1
In het Stade de France stonden koplopers Frankrijk en Turkije in een cruciaal duel tegenover elkaar. De regerend wereldkampioenen stonden net als de Turken voorafgaand aan het duel op achttien punten. Op papier waren ze gelijkwaardig, maar vanaf het eerste fluitsignaal namen de Fransen het initiatief en kwamen de gasten nauwelijks tot mogelijkheden. Les Bleus wel, maar Antoine Griezmann zag onder meer een schot net naast vliegen en een inzet gekeerd worden.

In de tweede helft had Burak Yilmaz na een uur spelen een levensgrote kans op de verrassende voorsprong, maar de ervaren Turkse spits faalde oog in oog met Steve Mandanda. Een kwartier voor tijd leek de beslissing na lange Franse druk eindelijk in het voordeel van de WK-winnaar te vallen. Nadat Frankrijk eerste recht had op een pingel, maar die niet kreeg, knikte Olivier Giroud uit de daaropvolgende corner raak. Daarmee leek het voorhoofd van de Chelsea-spits ook genoeg te zijn om het EK vanavond te halen.

Zover kwam het niet, want tien minuten voor tijd zorgde een vrije trap voor de onverdiende, maar ontzettend belangrijke Turkse gelijkmaker: invaller Kaan Ayhan maakte de 1-1 met het hoofd. Daarmee blijven beide landen op negentien punten staan en wordt het volgende duel van Turkije, tegen nummer drie IJsland (vijftien punten), cruciaal in de kwalificatiereeks. 

IJsland – Andorra 2-0
IJsland moest in Reykjavik winnen om nog een beetje uitzicht te houden op plaatsing voor het EK. Natuurlijk werd er vooral gekeken naar het treffen in Frankrijk, want Andorra – dat vorige week voor het eerst een kwalificatieduel won – zou wel verslagen worden. Zo makkelijk ging het echter niet, want Andorra verdedigde goed en hield de schade beperkt. Dankzij Arnór Sigurdsson en Kolbeinn Sigthorsson wonnen de IJslanders alsnog met 2-0 en hebben ze nog altijd kans op EK-deelname, al is daar een klein wonder voor nodig.

Moldavië – Albanië 0-4
Het was niet bepaald de avond van Moldavië. En al helemaal niet voor Alexei Koselev. De doelman van Moldavië en Fortuna Sittard ging bij twee doelpunten voor rust flink in de fout en mede daardoor had Albania de wedstrijd voor rust al in de tas (0-4). De tweede helft kabbelde voort, al prikte Albanië er in de slotfase nog eentje binnen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019