Engeland dicht bij EK na door racisten ontsierde zege

Engeland dicht bij EK na door racisten ontsierde zege

14 oktober 2019 – Engeland heeft zich maandagavond zo goed als zeker verzekerd van een EK-ticket door met 0-6 te winnen van Bulgarije. De ontmoeting in Sofia werd ontsierd door racistische spreekkoren van Bulgaarse 'supporters', die ervoor zorgden dat de wedstrijd tot twee keer toe werd stilgelegd. Kosovo deed ook goede zaken in Groep A. De Kosovaren wonnen voor eigen publiek met 2-0 van Montenegro en zijn nummer twee Tsjechië tot één punt genaderd.Bulgarije - Engeland 0-6
Engeland had zich vrijdag al kunnen plaatsen voor de eindronde van volgend jaar, maar verslikte zich toen in Tsjechië, dat in Praag met 2-1 te sterk was. In Sofia zette de ploeg van bondscoach Gareth Southgate een enorme stap richting EK-deelname door met 0-6 te winnen van Bulgarije. Chelsea-verdediger Tyrone Mings debuteerde bij de Engelsen en werd net als enkele teamgenoten racistisch bejegend door enkele Bulgaarse fans. Dat was voor scheidsrechter Ivan Bebek aanleiding om in de eerste helft het spel twee keer stil te leggen.

De Engelsen lieten zich niet van de wijs brengen door de racistische leuzen, want zij walsten voor rust over de Bulgaren heen. Al na zeven minuten opende Marcus Rashford op zeer fraaie wijze de score: hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot vanuit een lastige hoek de bal in de verre kruising. Met een intikker verdubbelde Ross Barkley de score, waarna de Chelsea-middenvelder met een kopbal ook voor de 3-0 tekende. In de blessuretijd van de eerste helft pikte ook Raheem Sterling een doelpunt mee. Hij maakte na rust zijn tweede avond van de avond, waarna Harry Kane de eindstand op 0-6 bepaalde. Engeland kan na de overtuigende zege alleen in theorie een EK-ticket nog mislopen.

Kosovo - Montenegro 2-0
Het eerste EK-ticket in Groep A gaat waarschijnlijk naar Engeland, maar de strijd om het tweede startbewijs ligt nog open. Kosovo deed maandag uitstekende zaken door met 2-0 te winnen van Montenegro. Amir Rrahmani en Vedat Muriqi maakten de Kosovaarse doelpunten. De beslissing om de tweede plek valt mogelijk op donderdag 14 november, wanneer Kosovo op bezoek gaat bij Tsjechië. De Kosovaren spelen daarna ook nog de zware thuiswedstrijd tegen Engeland, dat dan mogelijk wel al geplaatst is.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020