Feyenoorders leiden Oranje O19 naar winst kwalificatiegroep

Feyenoorders leiden Oranje O19 naar winst kwalificatiegroep

14 oktober 2019 – Oranje Onder-19 heeft maandag ook zijn derde wedstrijd in de eerste EK-kwalificatieronde gewonnen. Het team van bondscoach Maarten Stekelenburg boekte een zakelijke 2-0 zege op de leeftijdsgenoten van Israël. De Oranje-talenten wonnen ook de eerste twee kwalificatiewedstrijden en zijn daardoor zo goed als zeker van een plek in pot 1 bij de loting voor de Eliteronde.Na overtuigende overwinningen op Moldavië (5-0) en Letland (8-2) stond voor de Oranje Onder-19 een wedstrijd op het programma tegen Israël, dat in twee wedstrijden vier punten had veroverd. De ploeg van Stekelenburg gaf nauwelijks kansen en sloeg zelf twee keer toe via Feyenoord-talenten Marouan Azarkan en Wouter Burger.

Door de overwinning op Israël is Oranje Onder-19 als eerste geëindigd in zijn EK-kwalificatiepoule. Op dinsdag 3 december vindt de loting voor de Eliteronde plaats, waar de eerste tickets voor het EK in 2020 worden verdeeld.

Opstelling Oranje: Bakker; Van Rooij, Van den Berg, Hendriks, Gullit; Llansana (Burger), Pherai (Zirkzee), Goudmijn (Gravenberch), Azarkan (Summerville), Besuijen (Redan), Van der Heide

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019