Drie EK-duels in Amsterdam lonken voor het Nederlands elftal

14 oktober 2019, 15:12   Bijgewerkt: 14 oktober 2019, 17:49

Het moet raar lopen wil het Nederlands elftal zich niet plaatsen voor het EK van 2020. Een punt tegen Noord-Ierland op 16 november is voldoende om een ticket voor het toernooi te grijpen. Plaatst Oranje zich, dan is het voor het eerst sinds 2014 weer van de partij op een groot toernooi. Dit is wat het team van Ronald Koeman te wachten staat als plaatsing bewerkstelligd wordt.

Drie 'thuisduels' voor Oranje

In tegenstelling tot de recente kampioenschappen wordt het EK van 2020 georganiseerd in verschillende landen. Dit doet de UEFA om het zestigjarig bestaan te vieren. Er worden wedstrijden gespeeld in twaalf verschillende landen. Nederland is met de Johan Cruijff ArenA ook één van de organiserende landen en dat is uitermate interessant voor Oranje.

Na de groepsfase zal Amsterdam nog een achtste finale organiseren, maar dat zal sowieso geen wedstrijd van Nederland worden. Wordt Nederland eerste in de poule, dan speelt het de achtste finale in Boedapest. Wordt Oranje tweede, dan speelt het de achtste finale op Wembley. In dat stadion worden ook de twee halve finales en de finale van het EK gespeeld. 

Komende periode

Nederland speelt nog twee interlands in de EK-kwalificatie. Op 16 november wacht de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland, drie dagen later wordt de kwalificatieserie afgesloten in het thuisduel met Estland. Mocht Oranje onverhoopt niet geplaatst zijn, dan kan het finaletoernooi van de Nations League nog als vangnet dienen. Is Nederland wel geplaatst, dan kan het vizier volledig op de EK-loting die op zaterdag 30 november wordt georganiseerd in Boekarest.

Daar zal de UEFA de 24 deelnemende landen onderbrengen in zes poules. Plaatst Oranje zich, dan zal het dus naar Groep C gaan. De groepshoofden van de poules zijn de landen die bovenaan geëindigd zijn in hun kwalificatiepoule. Nederland staat momenteel eerste in kwalificatiepoule C en zal die plaats willen vasthouden voor een gunstige loting op het EK.

Het EK vindt plaats van 12 juni 2020 tot 12 juli 2020.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen