Fifpro eist stilleggen Copa Libertadores (v) vanwege grote onrust

14 oktober 2019, 09:56

De internationale vakbond voor voetballers Fifpro wil dat de Copa Libertadores voor vrouwen in Ecuador wordt stilgelegd. De vakbond is bang voor de veiligheid van de spelers, omdat het momenteel heel onrustig is in speelstad Quito. Bij de politieke demonstraties in Ecuador zijn al zeker zeven doden gevallen en vielen er meer dan 1300 gewonden. n

De mensen zijn daar massaal de straat op gegaan om te demonstreren tegen het beleid van de regering. De oproerpolitie is al dagen bezig om de situatie onder controle te krijgen. Door de demonstraties is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen, terwijl er ook een avondklok is ingesteld in het Zuid-Amerikaanse land.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol, die het toernooi organiseert, heeft nog geen besluit genomen over het vervolg van het toernooi. Het toernooi is de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League. De wedstrijden die voor zaterdag stonden ingepland, zijn geschrapt. Er is nog niet bekend wanneer deze wedstrijden worden gespeeld, als deze überhaupt nog worden gespeeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen