Wijnaldum kijkt uit naar EK: "Ik weet hoe mooi het is"

14 oktober 2019, 09:30   Bijgewerkt: 14 oktober 2019, 09:45

Georginio Wijnaldum zorgde zondagavond met twee goals hoogstpersoonlijk voor een nieuwe Nederlandse overwinning in de EK-kwalificatie. Waar de laatste twee eindtoernooien werden gemist, moet het nu heel gek lopen wil Oranje het EK nog mislopen. Wijnaldum weet hoe het is om actief te zijn op een hoofdtoernooi, maar kent ook de andere kant van de medaille. 

Met meer dan zestig interlands is hij een van de ervaren krachten in de selectie van Ronald Koeman. Toch speelde de middenvelder van Liverpool maar één eindtoernooi. Op het WK van 2014 was Wijnaldum erbij, maar de twee toernooien daarna liep Oranje mis. "Je wordt ermee geconfronteerd, omdat je bij een club speelt waar teamgenoten wel naar het EK of WK gaan', zei Wijnaldum tegenover Voetbal International. "Als je dan op vakantie gaat, zie je de wedstrijden en wil je er eigenlijk bij zijn."

Oranje is door de overwinningen op Noord-Ierland en Wit-Rusland koploper in Groep C en heeft nog maar een puntje nodig in de tweede wedstrijd tegen Noord-Ierland van half november. Wijnaldum kijkt reikhalzend uit naar het naderende Europese kampioenschap. "Ik weet namelijk hoe mooi het is. Voor mij persoonlijk was 2014 een mooi toernooi, maar voor Oranje ook. Het is alweer veel te lang geleden. Dat toernooi in Brazilië heeft mij echt geholpen. Als we er straks weer bij zijn, gaat het ook echt helpen voor de ontwikkeling van andere spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen