Noord-Ierse bondscoach O'Neill laakt uitspraken van Koeman

Noord-Ierse bondscoach O'Neill laakt uitspraken van Koeman

14 oktober 2019 – De Noord-Ierse bondscoach Michael O'Neill heeft zondagavond gereageerd op de uitspraken van collega Ronald Koeman over zijn ploeg. O'Neill kon zich niet vinden in de woorden van Koeman en laakt het gebrek aan respect van de Nederlandse coach.Donderdagavond stonden Nederland en Noord-Ierland tegenover elkaar. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij Nederland pas in de absolute slotfase de wedstrijd naar zich toe wist te trekken (3-1). Na afloop sprak Koeman kritisch over de tegenstand van de Noord-Ieren. "Maar het is ook schandalig voetbal wat ze spelen. Het mag en ze halen het maximale uit hun kwaliteiten, maar het is verschrikkelijk om naar te kijken", aldus Koeman bij de NOS.

O'Neill was niet van deze uitspraken gediend en liet dat in gesprek met Sky Sports weten. "Ik vind het nogal zwak dat hij dat zegt, vooral voor een coach met zijn status. Het is makkelijk om te zeggen als je een team vol met wereldspelers hebt. Het is niet mijn werk om een team het veld in te sturen dat makkelijk wordt verslagen", zei de Noord-Ierse bondscoach lichtelijk geïrriteerd. "We kwamen naar Nederland met de intentie om ons te kwalificeren voor een groot toernooi en die mogelijkheid hebben wij nog steeds."

Noord-Ierland won de eerste vier wedstrijden, maar na nederlagen tegen Duitsland en Nederland is het afgezakt naar plaats drie. Met nog twee wedstrijden te spelen en Duitsland-uit en Nederland-thuis op het programma wordt plaatsing voor het EK een heel lastig verhaal voor de ploeg van Michael O'Neill.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019