Higler dupeert Azerbeidzjan: "Ongelooflijke vergissing"

14 oktober 2019, 08:05   Bijgewerkt: 14 oktober 2019, 08:12

Dennis Higler is momenteel persona non grata in Azerbeidzjan. De Nederlandse arbiter benadeelde de voetbaldwerg zondag door een doelpunt van Bahlul Mustafazade af te keuren vanwege hands, terwijl die speler met de buik scoorde. Omdat Higler die goal afkeurde, won Hongarije met 1-0. Azerbeidzjan is witheet.

Azerbeidzjan staat met één punt onderaan in Groep E van de EK-kwalificatie, terwijl Hongarije met twaalf punten tweede staat. Azerbeidzjan was dus dicht bij een stunt maar werd benadeeld door Higler. Bondscoach Nikola Jurcevic is woest. "Ik heb niet zoveel te zeggen over de wedstrijd van vanavond. Ik kreeg na de wedstrijd tegen de vijftig berichten en steunbetuigingen binnen op mijn telefoon. Alle Hongaarse journalisten zeiden na afloop bovendien dat er géén sprake was van hands. Dit was een ongelooflijke vergissing", sprak hij na de wedstrijd.

Higler was er van overtuigd dat er sprake was van hands, maar dat was dus niet het geval. "De scheidsrechter zelf zei tegen me dat hij de juiste beslissing had genomen en dat het bewijs wel zou volgen wanneer hij na de wedstrijd de herhaling zou zien", zegt Jurcevic. "Maar laten we erover ophouden. Als ik hier te lang over doorga, raak ik mijn baan nog kwijt. Ik moest de teleurstelling even kwijt, maar zal er verder over doorpraten in besloten kring. Ik ben de Hongaarse journalisten in ieder geval dankbaar voor hun medeleven na afloop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen