Gullit zou Van Basten graag als trainer van AC Milan zien

Gullit zou Van Basten graag als trainer van AC Milan zien

13 oktober 2019 – Ruud Gullit ziet in Marco van Basten de ideale trainer voor AC Milan. Hoewel Stefano Pioli onlangs werd aangesteld als de opvolger van de ontslagen Marco Giampaolo, denkt de voormalig voetballer dat een Nederlandse trainer beter past in San Siro, bij voorkeur San Marco. "Ik denk dat hij het graag zou doen, als hij gevraagd wordt. Dat zou hem strelen."Dat zei Gullit in de voetbaltalkshow Rondo. De situatie van Milan doet de voormalig profvoetballer veel pijn. "In mijn tijd was er één baas", doelde Gullit op clubeigenaar Silvio Berlusconi. "Nu is het een businessmodel geworden. Alle mensen van vroeger zijn eruit gegooid, alleen Paolo Maldini en Franco Baresi zijn nu weer terug."

Lees ook: AC Milan stelt trainer Pioli voor twee seizoenen aan

De nieuwe eigenaren wilden volgens Gullit de club opbouwen op de manier zoals Ajax dat momenteel doet. "Maar dat zit niet in hun DNA. Als je dat voetbalt wilt spelen, dan moet je ook Nederlandse coach aanstellen. Frank Rijkaard bijvoorbeeld of Marco van Basten. Die zou het heel graag doen, denk ik", aldus Gullit, die ook denkt dat de voormalig spits van AC Milan er uitermate geschikt voor zou zijn. In het verleden liet Van Basten weleens weten niet meer terug te willen keren als trainer in de voetballerij. 

Verder snapt Gullit niet zo goed wat AC Milan allemaal aan het doen is de laatste jaren. "Alle jeugdelftallen moeten 4-3-3 spelen, met typische buitenspelers. Dat is niet het AC Milan-voetbal. En als je ziet te kijken, weet je niet hoe ze spelen. En nu hebben ze wéér een nieuwe trainer."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019