Gisteren gemist: Oranje-zege, Polen en Rusland naar EK en VdV

Gisteren gemist: Oranje-zege, Polen en Rusland naar EK en VdV

14 oktober 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 13 oktober.Dubbelslag Wijnaldum helpt matig Oranje aan grote stap naar EK
Het Nederlands elftal kan zich gaan opmaken voor het eerste eindtoernooi sinds 2014. Het uitduel met Wit-Rusland werd zondagavond beslist door twee bijzonder fraaie goals van Georginio Wijnaldum vlak voor rust. Zonder pijn en moeite kwam de zege echter niet: zeker na rust zakte de ploeg van Ronald Koeman tot een wel heel bedenkelijk niveau. Stanislav Dragun zorgde al koppend voor de 1-2, maar meer leed werd Oranje bespaard in Minsk.

Duitsland ondanks razendsnel rood simpel langs Estland
Duitsland heeft zondagavond het voorbeeld van Nederland gevolgd in Groep C van de EK-kwalificatiereeks. Op bezoek bij Estland kwamen onze oosterburen al na een klein kwartier met tien man te staan na een rode kaart voor Emre Can, maar twee van richting veranderde schoten van Ilkay Gündogan en een goal van invaller Timo Werner zorgen ervoor dat Duitsland in het spoor van Oranje blijft: 0-3.

Polen en Rusland net als België en Italië naar EK
In Groep G heeft Polen zich geplaatst voor het EK na een terechte 2-0 overwinning op Noord-Macedonië. Oud-Ajacied Arkadiusz Milik zorgde voor één van de twee Poolse treffers in dit duel. In groep I heeft Rusland, nadat België dat eerder al deed, zich definitief zeker gesteld van een EK-ticket. In het duel met Cyprus had het weinig te duchten van de Cyprioten en was de wedstrijd voor rust al beslist.

Koeman rekent op EK-ticket: "Blij met situatie in de poule"
Bondscoach Ronald Koeman rekent erop dat het niet meer misgaat en Nederland naar het EK 2020 gaat. Hoewel de bondscoach ook tegen Wit-Rusland niet helemaal tevreden was, zeker niet over de tweede helft, denkt hij wel dat het ticket voor het eindtoernooi bijna wel geboekt kan gaan worden. "Daar kun je wel vanuit gaan", glimlachte de coach.

Mooi afscheidsduel Van der Vaart vol met hoogtepunten
Rafael van der Vaart heeft zondagmiddag een mooi afscheid gekregen als profvoetballer. In een wedstrijd met vrijwel alleen maar grote namen, vielen diverse mooie goals, was de voormalig middenvelder zelf tweemaal trefzeker en kreeg ook zijn zoontje Damián van der Vaart nog speeltijd. Hoewel hij zelfs nog een treffer maakte, won uiteindelijk het bezoekende Rafa's All Stars-team. "Ik heb van elke minuut genoten", zei VdV

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019