Ajax
1 – 1
Vitesse

Polen naar EK, Oostenrijk doet hele goede zaken in Slovenië

Polen naar EK, Oostenrijk doet hele goede zaken in Slovenië

13 oktober 2019 – In Groep G heeft Polen zich geplaatst voor het EK na een terechte 2-0 overwinning op Noord-Macedonië. Oud-Ajacied Arkadiusz Milik zorgde voor één van de twee Poolse treffers in dit duel. Oostenrijk won op bezoek bij directe concurrent Slovenië met 0-1 en is met nog maar twee duels te spelen eveneens heel dichtbij een EK-ticket. 

Polen – Noord-Macedonië 2-0

Polen met oud-Ajacied Arkadiusz Milik op de bank is de koploper in groep G en kon bij een overwinning op Noord-Macedonië hele goede zaken doen. In de eerste helft was de thuisploeg ook de betere, maar wist het overwicht op het veld niet uit te drukken in de score. Piotr Zielinski raakte de lat en ook Grzegorz Kyrchowiak kon het net niet vinden. Het was blij vlagen erg onvriendelijk en in de eerste helft vielen er ook al vijf kaarten.

Het duurde tot een kwartier voor tijd totdat Polen eindelijk op voorsprong kwam. Przemyslaw Frankowski scoorde op aangeven van Robert Lewandowski. Nog geen vijf minuten later maakte invaller Milik een einde aan alle onzekerheid en zette hij de 2-0 op het bord. Door deze overwinning is Polen zeker van een plaats bij de eerste twee en is het voor de derde maal op rij geplaatst voor het EK van 2020.

Slovenië – Oostenrijk 0-1

Oostenrijk stond voorafgaand aan deze wedstrijd twee punten voor op de Slovenen en moest winnen om in het spoor van koploper Polen te blijven. Zij begonnen dan ook goed aan de wedstrijd, maar Jan Oblak bewees maar weer eens wat voor een goede keeper hij is op een poging van Michael Gregoritsch. Na ruim twintig minuten kwam Oostenrijk dan alsnog op voorsprong door een treffer van Stefan Porsch.

In de tweede helft probeerde Slovenië het nog wel, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Tien minuten voor tijd kreeg Denis Popovic zelfs nog een rode kaart bij de thuisploeg, waardoor een gelijkmaker uiteindelijk nog verder weg raakte. Oostenrijk doet met de overwinning goede zaken en heeft de beste papieren om samen met Polen naar het EK te gaan. Het heeft vijf punten voorsprong op belagers Noord-Macedonië en Slovenië, terwijl er nog maar twee wedstrijden te spelen zijn. Noord-Macedonië en Oostenrijk spelen nog wel tegen elkaar.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 18 april 2021

  2. zaterdag 17 april 2021