Duitsland ondanks razendsnel rood simpel langs Estland

Duitsland ondanks razendsnel rood simpel langs Estland

13 oktober 2019 – Duitsland heeft zondagavond het voorbeeld van Nederland gevolgd in Groep C van de EK-kwalificatiereeks. Op bezoek bij Estland kwamen onze oosterburen al na een klein kwartier met tien man te staan na een rode kaart voor Emre Can, maar twee van richting veranderde schoten van Ilkay Gündogan en een goal van invaller Timo Werner zorgen ervoor dat Duitsland in het spoor van Oranje blijft: 0-3.Zonder een waslijst van blessuregevallen, waarop onder andere Niklas Stark, Serge Gnabry, Nico Schulz, Toni Kroos, Leroy Sané, Julian Draxler, Leon Goretza, Jonas Hector en Jonathan Tah staan, begon Duitsland rampzalig aan het duel in Talinn. Can, die door het ontbreken van al die centrale verdediger centraal achterin was opgesteld, moest aan de noodrem trekken. Frank Liivak was doorgebroken en werd neergehaald door de Duitser, die met een directe rode kaart kon vertrekken.

Joachim Löw wisselde desondanks niet, maar zag wel hoe zijn elftal de dominatie in de wedstrijd was kwijtgeraakt. Het was aan Manuel Neuer te danken dat het nog 0-0 stond in de pauze, al hoefde de goalie ook geen wereldreddingen te verrichten. Estland was gevaarlijker, maar kreeg geen hele grote kansen. Voor Löw en zijn mannen kwam er direct in de tweede helft een hele belangrijke treffer van de voet van Gündogan. Zes minuten na de pauze schoot hij de bal van afstand achter Sergei Lepmets, al werd de bal nog door een Duitser van richting veranderd, waardoor de Estlandse goalie helemaal kansloos was.

Zes minuten later was er hetzelfde recept: opnieuw haalde de middenvelder van Manchester City uit en eindigde de bal, die wederom van richting werd veranderd - ditmaal via een Est, in het net: 0-2. Eerder had Duitsland uit een vrije trap het aluminium nog geraakt, maar na hun tweede treffer was het duel gespeeld. Bij Estland raakte de tank leeg en het was niet bij machte om nog wat terug te doen.

Via Werner, die kapte en knap raak schoot en zo al zijn negende (!) goal van dit seizoen produceerde, kwam de 0-3 eindstand op het scorebord. Door de uiteindelijk probleemloze zege blijft Duitsland stevig op de tweede plaats in Groep C achter het Nederlands elftal, dat door een beter onderling resultaat boven die Mannschaft staat.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020