De Ligt: "Ik heb nog niet dat gevoel van onoverwinnelijkheid"

De Ligt: "Ik heb nog niet dat gevoel van onoverwinnelijkheid"

13 oktober 2019 – Matthijs de Ligt denkt dat Oranje het zichzelf lastig heeft gemaakt in de gewonnen uitwedstrijd tegen Wit-Rusland. De verdediger van Juventus speelde opnieuw geen grootse wedstrijd, maar hij weet wat hij kan en raakt naar eigen zeggen niet in paniek. "Voor mezelf speel ik nog niet zoals ik kan spelen, dat weet ik zelf ook wel.""We hebben het onszelf onnodig lastig gemaakt. Het doel was om de voorsprong uit te breiden, die tegengoal is dan wel een streep door de rekening", zei hij tegenover FOX Sports. "Snel na rust wordt het dan 1-2 en dan weet je dat het spannend blijft. We kregen kansen op de 1-3 en 1-4, maar die maken we niet."

De Ligt zat in de eerste helft een aantal keer mis en was ook aan de bal bij vlagen weifelend. "Voor mezelf speel ik nog niet zoals ik kan spelen, dat weet ik zelf ook wel", zei de jonge verdediger over zijn eigen optreden. "Ik speel nu weer meer wedstrijden, dus het komt wel weer. Het is moeilijk om je vinger erop te leggen. Ik moet gewoon hard werken en mijn best doen. Vorm is altijd maar een apart begrip, maar ik heb nog niet dat gevoel van onoverwinnelijkheid."

Ook bij Juventus kende hij een lastig begin, iets wat hij zelf wel zag aankomen. "Ik had het wel zien aankomen. Ik ga naar een nieuwe club met nieuwe mensen, na tien jaar Ajax waar ik iedereen kende. Er zijn veel factoren die meespelen waardoor je minder kan spelen. Ik ben ook nog maar een jonge jongen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020