De Roon: "Ik snap de discussie over mijn positie"

13 oktober 2019, 20:47   Bijgewerkt: 13 oktober 2019, 21:16

Nederland won zondagavond met 1-2 van Wit-Rusland: het kreeg het in de slotfase nog moeilijk waar Marten De Roon nog moest invallen om op het middenveld het evenwicht te herstellen. De middenvelder van Atalanta Bergamo begon tegen Noord-Ierland nog in de basis, maar zondagavond stond Donny van de Beek op zijn plek.

"Het belangrijkste is dat we weer drie punten hebben. We zijn weer een stap dichterbij", zei De Roon in gesprek met FOX Sports. "Het was een moeilijke eerste helft, maar we maken twee hele mooie goals. In de tweede helft is de eerste kans een goal en gaan we te enthousiast op zoek naar een derde treffer." De Roon kwam in deze fase in het veld om voor meer stabiliteit te zorgen. "Ik kwam erin voor meer controle en om de counters eruit te halen. We hadden teveel mensen voor de bal."

De oud-middenvelder van sc Heerenveen begon op de bank ten faveure van Donny van de Beek en zo blijft die positie op het middenveld nog een vraagteken in de aanloop naar het EK van 2020. "Ik snap de discussie over mijn positie. Iedereen mag er een mening over hebben en over praten. Ik weet wat de bondscoach aan mij heeft, maar misschien heb je meer aan mij tegen een sterker land dan tegen een minder land", besloot De Roon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen