Koeman rekent op EK-ticket: "Blij met situatie in de poule"

Koeman rekent op EK-ticket: "Blij met situatie in de poule"

13 oktober 2019 – Bondscoach Ronald Koeman rekent erop dat het niet meer misgaat en Nederland naar het EK 2020 gaat. Hoewel de bondscoach ook tegen Wit-Rusland niet helemaal tevreden was, zeker niet over de tweede helft, denkt hij wel dat het ticket voor het eindtoernooi bijna wel geboekt kan gaan worden. "Daar kun je wel vanuit gaan", glimlachte de coach.Tegenover FOX Sports ging hij in op de moeizame 1-2 zege in Minsk. "In de rust had ik niet meer verwacht dat ik De Roon nog moest inbrengen", zei Koeman. "Een tegengoal kan altijd vallen, maar niet op de manier waarop. Daaruit blijkt dat we het te makkelijk opnemen. We hebben slordig balverlies, centraal staan we drie tegen twee. Daley (Blind, red.) moet meer knijpen en Frenkie (de Jong, red.) moet met zijn man mee omdat we anders in ondertal komen. Misschien dachten ze dat Virgil (van Dijk, red.) alles weghaalt. Dat blijkt ook niet het geval."

Daarna zag Koeman dat Oranje wel weer 'wakker werd' in Wit-Rusland. "Ze zijn volgens mij niet meer over de middellijn geweest", zag de bondscoach, die wel vond dat Oranje het eerder had moeten beslissen. "Het mag nooit zo zijn dat je heel lang maar met één goal verschil voor staat in de slotfase. In de laatste fase moeten we ook al 1-3 maken", zei de keuzeheer, die met Luuk de Jong en Marten de Roon 'degelijkheid' inbracht. "En twee koppers erbij, die hadden we niet veel op het veld staan."

EURO 2020
Ondanks twee mindere wedstrijden kan het Nederlands elftal zich opmaken voor EURO 2020, denkt Koeman. "Ik ben heel blij met deze situatie, eerste poule. Dat is beter dan de laatste jaren", vond hij, waarmee hij dus iets minder kritisch was op het spel van Oranje. "Misschien lag het ook aan de tegenstanders. Maar het toont aan dat we nog niet zo ver zijn om de pannen van het dak te spelen in elke interland."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020