Van Dijk kritisch op Oranje: "Tweede helft was niet best"

Van Dijk kritisch op Oranje: "Tweede helft was niet best"

13 oktober 2019 – Virgil van Dijk erkende dat het Nederlands elftal in de tweede helft tegen Wit-Rusland flink door de ondergrens zakte zondagavond. Oranje kwam in de eerste helft met 0-2 voor, maar bracht zichzelf in de tweede helft nog volop in de problemen in Minsk. "De tweede helft was niet best, zacht uitgedrukt", vond de aanvoerder.Tegenover de NOS ging hij in de op uiteindelijke 1-2 zege. "De tweede helft moeten we snel vergeten", erkende de captain. "We verloren heel veel ballen op het middenveld, waardoor zij konden counteren. De drie punten moesten we meenemen en dat hebben we gedaan, maar we hebben het onszelf erg moeilijk gemaakt. We moeten onszelf dan ook in de spiegel aankijken en zeggen dat het niet goed was in de tweede helft."

Voor de pauze vond Van Dijk zijn ploeg overigens niet eens zo slecht spelen. "Toen waren we bij vlagen goed. Er was beweging en we kregen mogelijkheden. Maar de tweede helft, dat moet beter", aldus Van Dijk, die wel een paar redenen wist op te noemen waarom het niet lukte. "Ze hadden veel druk op het middenveld en stonden erg compact. En ook het veld hielp niet echt mee."

Ondanks de mindere duels met Noord-Ierland en ook tegen Wit-Rusland is Nederland wél heel dicht bij het EK. Van Dijk: "Het moet beter, maar heel Nederland snakt naar het EK. Wij als spelers ook en gelukkig zijn we heel dichtbij."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 13 november 2019

  2. dinsdag 12 november 2019

  3. maandag 11 november 2019