Rusland definitief naar EK, Hongarije blijft in de race

13 oktober 2019, 20:04   Bijgewerkt: 13 oktober 2019, 20:14

In groep I heeft Rusland, nadat België dat eerder al deed, zich definitief zeker gesteld van een EK-ticket. In het duel met Cyprus had het weinig te duchten van de Cyprioten en was de wedstrijd voor rust al beslist. In diezelfde groep behaalde het al uitgespeelde Schotland een ruime 6-0 zege op San Marino. Hongarije deed in Groep E wat het moest doen en won met 1-0 van Azerbeidzjan en blijft hierdoor mee doen om een plek bij de eerste twee.

Hongarije – Azerbeidzjan 1-0

In de tweede helft kon geen van beide ploegen een vuist maken en zo bleef het bij 1-0, omdat Dennis Higler diep in blessuretijd de gelijkmaker van Bahlul Mustafazade goedkeurde. Een belangrijk overwinning voor de Hongaren, die hiermee volop in de race blijven voor het EK. De laatste wedstrijd tegen Wales zal cruciaal worden voor een EK-ticket. 

Cyprus – Rusland 0-5

Cyprus maakte theoretisch nog kans op een plek bij de eerste twee in Groep I. De ploeg van trainer Ran Ben Shimon stond acht punten achter op Rusland met nog drie wedstrijden in het verschiet. Thuis moest er gewonnen worden van de Russen, maar al na een kleine twintig minuten spelen konden alle plannen de prullenbak wel in. Denis Cheryshev maakte de eerste Russische goal, waarna Mogamed Ozdoev de tweede maakte. Tot overmaat van ramp kregen de Cyprioten nog voor het half uur een rode kaart.

In de slotfase van de tweede helft liepen de Russen nog uit naar 0-5 door een goals van Artem Dzyuba, Aleksandr Golovin en nogmaals Cheryshev. Zo is Rusland, samen met België, definitief geplaatst voor het EK in 2020.

Schotland – San Marino 6-0

In de tweede helft liep het via goals van Lawrence Shankland en Stuart Findlay uit naar 5-0. Het slotakkoord was voor Stuart Armstrong die met een zesde Schotse treffer de eindstand bepaalde. Een ruime en degelijke overwinning voor de Schotten, maar veel waarde zullen zij er gezien de stand in Groep I niet aan hechten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen