Rusland definitief naar EK, Hongarije blijft in de race

Rusland definitief naar EK, Hongarije blijft in de race

13 oktober 2019 – In groep I heeft Rusland, nadat België dat eerder al deed, zich definitief zeker gesteld van een EK-ticket. In het duel met Cyprus had het weinig te duchten van de Cyprioten en was de wedstrijd voor rust al beslist. In diezelfde groep behaalde het al uitgespeelde Schotland een ruime 6-0 zege op San Marino. Hongarije deed in Groep E wat het moest doen en won met 1-0 van Azerbeidzjan en blijft hierdoor mee doen om een plek bij de eerste twee.Hongarije – Azerbeidzjan 1-0

In Groep E doet Hongarije nog volop mee in de strijd om een EK-ticket. Kroatië stond na de overwinning van zaterdagavond op de eerste plek, maar voelt de hete adem van Hongarije en Slowakije in de nek, terwijl ook Wales nog volop mee doet en nog een wedstrijd te goed heeft. Een overwinning op nummer laatst Azerbeidzjan was voor Hongarije dus een must. Het begon de wedstrijd prima en stond al na tien minuten spelen op voorsprong door een treffer van Mihály Korhut. Hij haalde heerlijk uit na een afgeslagen corner en zette zo de vroege openingstreffer op het scorebord.

In de tweede helft kon geen van beide ploegen een vuist maken en zo bleef het bij 1-0, omdat Dennis Higler diep in blessuretijd de gelijkmaker van Bahlul Mustafazade goedkeurde. Een belangrijk overwinning voor de Hongaren, die hiermee volop in de race blijven voor het EK. De laatste wedstrijd tegen Wales zal cruciaal worden voor een EK-ticket. 

Cyprus – Rusland 0-5
Cyprus maakte theoretisch nog kans op een plek bij de eerste twee in Groep I. De ploeg van trainer Ran Ben Shimon stond acht punten achter op Rusland met nog drie wedstrijden in het verschiet. Thuis moest er gewonnen worden van de Russen, maar al na een kleine twintig minuten spelen konden alle plannen de prullenbak wel in. Denis Cheryshev maakte de eerste Russische goal, waarna Mogamed Ozdoev de tweede maakte. Tot overmaat van ramp kregen de Cyprioten nog voor het half uur een rode kaart.

In de slotfase van de tweede helft liepen de Russen nog uit naar 0-5 door een goals van Artem Dzyuba, Aleksandr Golovin en nogmaals Cheryshev. Zo is Rusland, samen met België, definitief geplaatst voor het EK in 2020.

Schotland – San Marino 6-0

Schotland kende een teleurstellende EK-kwalificatiereeks in Groep I met onder andere België en Rusland. De ploeg van Steve Clarke was voor deze speelronde al niet meer in de race voor een plek bij de eerste twee en had een EK al uit het hoofd gezet. Tegen het nietige San Marino hoopten de Schotten de kwalificatiereeks toch nog enig kleur te geven. In de eerste helft lukte dit aardig. John McGinn was de grote man aan de kant van de thuisploeg. Hij maakte een hattrick in de eerste helft en zorgde zo al bij rust voor een ruime voorsprong.

In de tweede helft liep het via goals van Lawrence Shankland en Stuart Findlay uit naar 5-0. Het slotakkoord was voor Stuart Armstrong die met een zesde Schotse treffer de eindstand bepaalde. Een ruime en degelijke overwinning voor de Schotten, maar veel waarde zullen zij er gezien de stand in Groep I niet aan hechten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020

  3. dinsdag 7 juli 2020