Van der Vaart genoot van afscheid: "Fantastische dag"

Van der Vaart genoot van afscheid: "Fantastische dag"

13 oktober 2019 – Rafael van der Vaart heeft met volle teugen genoten van zijn afscheidswedstrijd zondagmiddag. De middenvelder zei in een speciaal georganiseerd duel in Hamburg officieel vaarwel aan de voetbalwereld. "Het is mooi geweest, het was een fantastische dag. Ik heb van elke minuut genoten."



Dat zei hij tegenover Voetbal International over de succesvolle middag. "Als je met al die gasten op het veld staat, zie je wat voor kwaliteit we hebben gehad en sommigen nog steeds hebben", zei Van der Vaart, die ook weer met de jongens kon lachen. "De voetbalhumor was er weer op het veld."

De middenvelder schoot zelf nog een aardige bal binnen. "Aan de bal kan ik het nog wel, maar ik heb geen zin om ver te lopen of een sprint van dertig meter te maken", lege hij uit. Van der Vaart was ook heel dicht bij een tweede goal. Met een glimlach: "Maar Gomes pakte een bal in de verre hoek, die hij zelfs in zijn beste tijd bij Tottenham niet had gepakt."

Het hoogtepunt voor Van der Vaart, die met diverse grote namen speelde zondagmiddag in Volksparkstadion, was het moment dat hij met zijn kinderen op het veld stond. "Toen Damian erin kwam", zei Van der Vaart. "Dan besef je dat voetbal niks waard is, als je dat hebt." Terugblikkend noemt hij de WK-finale het hoogtepunt, ondanks het verlies in 2010.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 13 november 2019

  2. dinsdag 12 november 2019

  3. maandag 11 november 2019