Koeman komt met tactische 3-4-3-variant: "Met drie opbouwen"

Koeman komt met tactische 3-4-3-variant: "Met drie opbouwen"

13 oktober 2019 – Bondscoach Ronald Koeman begint met het Nederlands elftal zondagavond tegen Wit-Rusland met vier andere spelers dan tegen Noord-Ierland het geval was. De keuzeheer deed dat niet alleen omdat hij ontevreden was over het duel in De Kuip en het feit dat hij frisse spelers wil inbrengen, ook heeft hij een tactische variant in petto: in balbezit laat hij Oranje in een 3-4-3-opstelling beginnen."Ik wil met drie mensen opbouwen", legt Koeman uit tegenover de NOS over de veranderingen in zijn opstelling. "En dan met de punt naar achteren op het middenveld en Steven Bergwijn naar binnen toe. Dan willen we kijken of daar de vrije man te vinden is, dan praat je volgens mij over een 3-4-3 met een soort ruit op het middenveld", zei Koeman over de veranderingen. "Dat is een verandering en daar hopen we mee te verrassen."

Lees ook: Koeman voert vier wijzigingen door in opstelling van Oranje

Dat was overigens niet de enige reden van de wijzigingen. "Tegen Noord-Ierland was tot dusver de minste wedstrijd in nauwkeurigheid en in baltempo. Dat ligt niet aan één speler, maar aan meerdere spelers", aldus de bondscoach, die Denzel Dumfries, Marten de Roon en Ryan Babel passeerde, terwijl Memphis Depay geblesseerd afwezig is. "En we willen een stuk frisheid inbrengen, in een fase van het seizoen waarin veel wedstrijden worden gespeeld. Dat hebben we tegen Estland ook gedaan, daarmee wil ik de overwinning behalen."

Dat Donyell Malen in de spits staat als de vervanger van Memphis, was voor Koeman geen moeilijke beslissing. "Nee, daar heb ik niet over getwijfeld. We hebben de hele kwalificatie zo gespeeld en ik wil iets kunnen veranderen in een wedstrijd", doelde hij op het mogelijke inzetten van pinchhitter Luuk de Jong. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 23 november 2020

  2. zondag 22 november 2020