PSV deelt tik uit aan Ajax in titelstrijd Eredivisie Vrouwen

13 oktober 2019, 16:34

PSV heeft zondag een keiharde tik uitgedeeld aan Ajax in de titelstrijd van de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van coach Sander Luiten won dankzij twee treffers van Joëlle Smits en Katja Snoeijs met liefst 1-4 op bezoek in Amsterdam, waar Desiree van Lunteren namens de thuisploeg had gescoord. Door het verlies haakt Ajax voorlopig af in de strijd om de eerste plaats. 

Ajax kent sowieso een wisselvallig seizoen in de Eredivisie, maar stond ondanks een gelijkspel tegen Heerenveen en nederlaag bij ADO Den Haag nog wel op de tweede plaats in de Eredivisie, maar de achterstand op het sterkere PSV bedroeg al drie punten. En het zat er eigenlijk heel het duel niet in dat het gat gedicht zou worden op De Toekomst deze zondagmiddag.

Via Smits en Snoeijs, die vijf minuten na elkaar scoorden, stond het na een kleine veertig minuten al 0-2 voor de bezoekers. In de tweede helft zorgde Van Lunteren voor de aansluiting (1-2) en maakte Marjolijn van den Bighelaar zelfs nog gelijk, maar die goal werd wegens buitenspel afgekeurd.

Het was een wake-up call voor de bezoekers uit Eindhoven, die een kwartier voor tijd het duel beslisten na een fout van Lize Kop. De keepster van Ajax liet de bal uit haar handen glippen, waarvan Snoeijs optimaal profiteerde. Niet veel later besliste Smits het duel, waardoor PSV met een royale voorsprong aan kop blijft gaan in de Eredivisie.

Overige uitslagen:

PEC Zwolle – Excelsior Barendrecht 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen