Spoorboekje: Frankrijk, Engeland en Oekraïne naar EK?

Spoorboekje: Frankrijk, Engeland en Oekraïne naar EK?

14 oktober 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 14 oktober.
Wedstrijden

Frankrijk - Turkije (20.45 uur)
In Groep H van de EK-kwalificatie wordt er maandagavond gestreden om de eerste plaats. Turkije is na zeven duels de trotse koploper van de poule, met achttien punten. Ook Frankrijk is in het bezit van dat puntenaantal, maar beschikt over een minder doelsaldo. Beide teams weten dat kwalificatie voor het EK heel dichtbij is en zelfs behaald kan worden, maar de ontmoeting zal ook voelen als een duel om de eer.

Bulgarije - Engeland (20.45 uur)
Engeland leed midweeks tegen Tsjechië de eerste kwalificatienederlaag in tien jaar en leed daarmee tevens het eerste puntenverlies van de EK-kwalificatie. Reden voor paniek is dat uiteraard niet, want Engeland staat met twaalf punten uit vijf duels nog altijd bovenaan. Het land voelt de hete adem van de Tsjechen, die evenveel punten hebben maar een duel meer hebben gespeeld, in de nek. Winst tegen Bulgarije is vanavond dus een must.

Oekraïne - Portugal (20.45 uur)
Terwijl ploegen als Nederland, Duitsland en ook WK-finalist Kroatië nog een flinke tijd moeten wachten voor ze zich kunnen plaatsen voor EURO 2020, kan Oekraïne maandagavond een EK-ticket binnenslepen. Het zou gezien de aanwezigheid van regerend EK-winnaar Portugal een verrassing zijn, maar de ploeg gaat vooralsnog fier aan kop en kan zich melden bij België, Italië, Polen en Rusland bij een goed resultaat. 

Voetbal op tv

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma
20.45 uur: Frankrijk - Turkije, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het EK-kwalificatieduel
20.45 uur: Oekraïne - Portugal, Ziggo Sport Extra, live verslag van het EK-kwalificatieduel

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019