Spanje nog niet zeker van EK-deelname na late Noorse treffer

Spanje nog niet zeker van EK-deelname na late Noorse treffer

12 oktober 2019 – Spanje kan de tickets voor het EK van volgend jaar nog niet boeken. De Spanjaarden stevenden zaterdagavond tegen Noorwegen af op een nipte zege, maar door een doelpunt in blessuretijd eindigde de wedstrijd in Oslo in een 1-1 gelijkspel. Sergio Ramos speelde zijn 168ste interland en is nu in zijn eentje recordinternational van Spanje. Zweden greep door een 0-4 overwinning op Malta de tweede plaats in de groep.Noorwegen - Spanje 1-1
In Oslo ging veel aandacht uit naar Ramos, die zijn 168ste interland speelde. Daarmee passeerde hij Iker Casillas als recordinternational van Spanje. De centrale verdediger maakte bij de vorige ontmoeting met Noorwegen vanaf de strafschopstip de winnende goal. Ramos slaagde er in de Noorse hoofdstad niet in om tot scoren te komen. Saúl wel. De middenvelder van Atlético Madrid opende vlak na rust de score door vanaf randje strafschopgebied de bal buiten het bereik van doelman Rune Jarstein te knallen.

Spanje was halverwege de tweede helft dicht bij de 0-2, maar een schot van Fabián Ruiz belandde op de lat. Noorwegen, met oud-Eredivisionisten Omar Elabdellaoui, Martin Ødegaard en Markus Henriksen in de basis, kwam in blessuretijd langszij. Na een overtreding van doelman Kepa op Elabdellaoui maakte Joshua King vanaf de strafschopstip de 1-1. Spanje kan dinsdag in en tegen Zweden alsnog EK-deelname veiligstellen.

Malta - Zweden 0-4
Zweden beleefde op Malta een probleemloze avond. Het team van bondscoach Janne Andersson was veel te sterk voor de dwergstaat en won met 0-4. Marcus Danielsson zette de Zweden na dik tien minuten op voorsprong. Sebastian Larsson (twee keer) en Andrei Agius voerden na rust de score op. Door de overtuigende overwinning stijgt Zweden naar de tweede plaats in Groep F met een voorsprong van één punt op Roemenië en vier punten op Noorwegen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020