Schmeichel de hemel in geprezen: "Hij maakte het verschil"

12 oktober 2019, 21:23

Denemarken zette zaterdagavond een belangrijke stap richting EK-kwalificatie door Zwitserland de 1-0 te verslaan. Yussuf Poulsen maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt, maar Kasper Schmeichel was de grote man aan Deense zijde. De Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic zag de doelman van de tegenstander schitteren.

Zwitserland was meerdere keren dicht bij de 0-1, maar Schmeichel hield keer op keer zijn doel schoon. "Hij maakte vandaag het verschil en was de man van de wedstrijd", wordt Petkovic geciteerd door Bold. "Hij redde Denemarken op een paar momenten, al verzuimden we zelf ook een aantal keer om een doelpunt te maken. We hadden meer uit onze kansen moeten halen."

De Zwitsers kregen in Kopenhagen de betere kansen, maar kregen vlak voor tijd het deksel op de neus. "We hadden meer balbezit. Denemarken probeerde ons onder druk te zetten, maar we slaagden er alsnog in om kansen te creëren. Zij kregen na rust geen mogelijkheden, dus we verwachtten niet dat ze in de slotfase nog zouden toeslaan", gaat Petkovic verder.

Door de nederlaag blijft Zwitserland steken op de derde plaats in Groep D. Ierland en Denemarken, die een wedstrijd meer hebben gespeeld, hebben een voorsprong van vier punten. "We speelden goed en verdienden meer, maar we moeten ons nu focussen op de wedstrijd tegen Ierland."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen