Denemarken dankt Poulsen en Schmeichel tegen Zwitserland

Denemarken dankt Poulsen en Schmeichel tegen Zwitserland

12 oktober 2019 – Denemarken heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de EK-kwalificatie. In Kopenhagen waren de Denen door een laat doelpunt met 1-0 te sterk voor Zwitserland. Yussuf Poulsen maakte een paar minuten voor tijd de winnende goal, al was het vooral aan Kasper Schmeichel te danken dat Denemarken nu samen met Ierland aan kop gaat in Groep D.Toen Denemarken en Zwitserland elkaar eerder in de kwalificatiecyclus in Basel troffen, eindigde de ontmoeting in 3-3. Dat duel kende een bizarre slotfase: in de laatste zes minuten kwamen de Denen terug van een 3-0 achterstand. De wedstrijd van zaterdag was een stuk minder spectaculair, al had er vaker dan één keer gescoord kunnen worden. Granit Xhaka was na een kwartier dicht bij het openingsdoelpunt, maar via Schmeichel en de lat ging zijn inzet er niet in.

In de eerste minuten na rust had Zwitserland de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken, maar tot twee keer toe bleek Schmeichel een sta-in-de-weg. Aan de andere kant waren de Denen - met Lasse Schöne in de basis - dicht bij de 1-0, maar Thomas Delaney kopte rakelings naast. Het Deense doelpunt viel vlak voor tijd alsnog: na een fraaie pass kwam Poulsen één op één met Yann Sommer. De aanvaller van RB Leipzig faalde vervolgens niet.

Door de overwinning gaat Denemarken in Groep D aan kop met Ierland, dat eerder op de zaterdag niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen Georgië. Zowel de Denen als de Ieren staan op twaalf punten uit zes wedstrijden. Zwitserland is met acht punten de nummer drie, maar heeft nog een wedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar te goed. Dinsdag treffen Zwitserland en Ierland elkaar in Genève.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 april 2020

  2. donderdag 9 april 2020

  3. woensdag 8 april 2020