De Jong: "Bij Barça kijken ze met respect naar Oranje"

12 oktober 2019, 17:42   Bijgewerkt: 12 oktober 2019, 18:07

De ontwikkeling van het Nederlands elftal is niet onopgemerkt gebleven bij FC Barcelona. Dat vertelde Frenkie de Jong zaterdag op de persconferentie in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Wit-Rusland en Oranje. "Ik weet niet hoe er hiervoor naar ons gekeken werd, maar ze kijken nu met respect naar ons", aldus de 22-jarige middenvelder.

Oranje miste de twee laatste eindrondes, maar schopte het in juni tot de finale van de Nations League. Mochten er geen rare dingen gebeuren, dan plaatst het team van bondscoach Ronald Koeman zich binnenkort voor het EK van volgend jaar. "Bij Barcelona hebben ze allemaal door dat er een positieve ontwikkeling bij ons is. Er wordt heel positief naar ons gekeken. Tenminste, bij ons in de kleedkamer", zei hij.

De Jong oogde op de persconferentie enigszins vermoeid, maar zei zich goed te voelen. "Het is niet dat ik me slecht of minder dan normaal voel, maar ik ben ook niet op mijn allerfrist", vertelde de middenvelder, die ervan droomt met Oranje naar het EK te gaan. "Dat zou heel bijzonder zijn voor ons en voor mij persoonlijk. Voor veel jongens wordt het de eerste eindronde. Daar doe je het voor als voetballer en daar willen we heel graag naartoe. We laten ook als groep zien dat willen. We willen het goed afsluiten en ons kwalificeren voor het EK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen