De Boer vindt dat Koeman aan het middenveld moet sleutelen

12 oktober 2019, 16:15   Bijgewerkt: 12 oktober 2019, 18:07

Als het aan Ronald de Boer ligt, dan verandert Ronald Koeman de samenstelling van het Oranje-middenveld. De oud-prof, tegenwoordig analist bij FOX Sports, vindt dat er naast Frenkie de Jong een aanvallendere middenvelder moet staan. Koeman koos er tegen Noord-Ierland (3-1) voor om Marten de Roon naast de Barça-speler neer te zetten.

"Frenkie de Jong is heel veel aan het draaien, maar er gebeurt eigenlijk niks. Als hij de bal verliest, is hij in de omschakeling ook erg goed. En Marten de Roon vind ik oké, hoor. Toch zou ik niet twee van dat soort spelers opstellen, maar een meer aanvallende speler naast Frenkie", zegt De Boer tegen De Telegraaf.

Door een aanvallendere speler naast De Jong neer te zetten, denkt de analist dat Oranje meer gaat spelen als het oude FC Barcelona met Andrés Iniesta en Xavi voor Sergio Busquets. "Ik durf met de hand op mijn hart te zeggen dat Frenkie verdedigend net zo goed is of misschien wel beter. Zeker in de omschakeling, omdat hij razendsnel is. En Donny van de Beek kan alle middenveldposities goed invullen. Er is meer support naar voren nodig."

Vlak voor de wedstrijd tegen Noord-Ierland legde Koeman uit waarom hij als vervanger van Davy Pröpper niet voor Van de Beek, maar voor De Roon koos. "Ik kijk naar koppeltjes. Wijnaldum en Memphis wil ik niet uit elkaar halen, net als dat ik kies voor Dumfries en Bergwijn aan de rechterkant. En waarom functioneert Frenkie de Jong heel erg goed? Omdat daar vele malen een jongen heeft gestaan, Marten de Roon, die tactisch is, positie kiest en positie houdt. Donny, met alle respect, is meer iemand die weggaat. Dat moeten we niet hebben", zei hij tegen de NOS.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen