PSV-huurling Rigo voelt zich op zijn plek bij Sparta Rotterdam

PSV-huurling Rigo voelt zich op zijn plek bij Sparta Rotterdam

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 oktober 2019 – Dante Rigo voelt zich thuis bij Sparta Rotterdam. Die club huurt hem dit seizoen van PSV, waar de twintigjarige Belgische middenvelder dit seizoen geen uitzicht op een basisplaats had. Bij Sparta speelde Rigo tot nu toe zes keer in de Eredivisie, waarvan drie wedstrijden als basisspeler.

In Rotterdam speelt Rigo met veel spelers die hij kent uit Eindhoven: Suently Alberto, Laros Duarte, Dirk Abels en Joël Piroe. "Het helpt als er veel bekende gezichten zijn. Het is toch de eerste keer dat ik voor een andere profclub speel. Maar de kennismaking ging gemakkelijk en vlot. Ik pas voor mijn gevoel goed in de groep", aldus de Belg via PSV.nl.

Het was even wennen in Rotterdam, geeft Rigo toe. "Het is een drukke stad en groter dan Eindhoven. Maar er is wel altijd wat te beleven. Ik voel me goed hier", gaat de middenvelder verder. "Ook in het stadion hangt een goede sfeer, het is vrijwel altijd uitverkocht. De fans zijn top."

Over drie weken speelt Rigo met Sparta, dat knap vijfde staat, tegen 'zijn' club PSV. "Gelukkig heeft Sparta dezelfde clubkleuren als PSV, dus dat was makkelijk aanpassen", zegt hij met een knipoog. "Ik heb zin om mijn teamgenoten weer te zien. Het is altijd speciaal om met ze op het veld te staan. Maar ik speel nu voor Sparta natuurlijk, dus ik wil gewoon mijn beste spel laten zien."

gerelateerd