Oranje kan morgen in Minsk op matchpoint komen

12 oktober 2019, 12:29   Bijgewerkt: 12 oktober 2019, 14:57

De vraag is niet langer of Oranje zich plaatst voor het EK, maar wanneer. Het Nederlands elftal speelt in de kwalificatie nog drie wedstrijden. Te beginnen morgen (zondag) tegen Wit-Rusland. In Minsk kan Oranje op matchpoint komen.

Nederland laat het zelden liggen tegen de 'kleintjes' van het kaliber Wit-Rusland. Al gaan de gedachten bij Belarus nog wel even terug naar 2007, toen Nederland in EK-kwalificatie onder Marco van Basten verloor (2-1). Het huidige Wit-Rusland is tot dusver niet in staat gebleken zulke resultaten te boeken. Deze kwalificatiecampagne was het alleen de meerdere in de ontmoetingen met Estland (1-2 en 0-0).

In maart dit jaar opende Nederland tegen Wit-Rusland de huidige EK-kwalificatiecyclus. Een eenvoudige 4-0 overwinning zette Oranje direct op het goede spoor. De return in het Dinamo Stadion mag dan ook geen probleem vormen. Bij winst ligt volgende maand tegen Estland het plaatsingsbewijs klaar op bezoek bij Noord-Ierland. Datzelfde scenario lonkt voor Duitsland, dat morgen in Estland speelt. Ervan uitgaande dat Nederland en Duitsland doen wat het moet doen, wordt dit de stand in groep C:

Verwachte stand na zes duels

1. Nederland 6-15

2. Duitsland 6-15

3. Noord-Ierland 6-12

4. Wit-Rusland 7-4

5. Estland 7-1

Nederland speelt in de volgende interlandperiode in Belfast tegen Noord-Ierland (16 november). Een punt daar zou dan voldoende zijn - als Nederland dus morgen wint van Wit-Rusland - voor plaatsing voor het Europees kampioenschap. Mocht het onverhoopt fout gaan tegen de Noord-Ieren, dan is er nog niets aan de hand. Want in de laatste kwalificatiewedstrijd speelt Oranje tegen Estland en ontmoeten Duitsland en Noord-Ierland elkaar in Frankfurt. Het grote voordeel in dat scenario is dat Nederland sowieso een beter onderling resultaat heeft met Duitsland. Conclusie: we zijn er (bijna) weer bij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen