Heraclied Jakubiak terug van blessure: "Zwaar, vooral mentaal"

12 oktober 2019, 10:53

Voor Sebastian Jakubiak (op archiefbeeld) schijnt er eindelijk weer licht aan de horizon. De pechvogel van Heracles Almelo moest vorig seizoen al acht maanden toekijken en raakte voor deze jaargang een dag voor de Eredivisie-start opnieuw geblesseerd. Gisteren (vrijdag) speelde hij 45 minuten mee in de oefenwedstrijd tegen De Graafschap.

De middenvelder liep vorig seizoen een kruisbandblessure op, afgelopen zomer speelden knieproblemen hem opnieuw parten. "Dat was zwaar, vooral mentaal", zegt de Duitser op het clubkanaal van Heracles. "Zeker omdat ik mijn laatste wedstrijd in de Eredivisie speelde in mei 2018, uit tegen Sparta Rotterdam. Nu, na een goede voorbereiding en vlak voor de start van het nieuwe seizoen, raakte ik opnieuw geblesseerd."

Volgens Jakubiak was zijn laatste blessure pech en houdt dat geen verband met zijn eerdere kruisbandletsel. "Je denkt wel: 'waarom overkomt mij dit weer?', maar je doet er niks aan. Als voetballer heb je in je carrière soms geluk, soms pech. En dit was domme pech", aldus de Heraclied. "Nu wil ik meer minuten gaan maken. Dat zal eerst in het tweede elftal zijn, maar ik hoop snel weer bij het eerste aan te sluiten. Deze oefenwedstrijd voelde in elk geval heel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen