Engeland blijft rustig na eerste kwalificatienederlaag in tien jaar

Engeland blijft rustig na eerste kwalificatienederlaag in tien jaar

11 oktober 2019 – Engeland likt de wonden na de eerste EK-kwalificatienederlaag in meer dan tien jaar. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate verloor op bezoek bij Tsjechië met 2-1 en verzuimde in Praag om na België als tweede land een ticket voor het EK te pakken.

Volgens Southgate viel er weinig op de nederlaag af te dingen. "We waren vanavond gewoon niet goed genoeg", laat hij weten in gesprek met ITV. "Zo simpel is het. Als je ziet hoe wel door slecht te verdedigen de doelpunten weggeven, zegt dat genoeg."

Toch wanhoopt de bondscoach van de Groep A-koploper nog niet na de uitglijder in Praag. "In de tweede helft creëerden we kansen, maar we gaven de bal gewoon te eenvoudig weg." Daar sluit doelpuntenmaker Harry Kane zich bij aan. "Zij hadden het publiek ook achter zich en het gras was ook niet best, maar daar mag je je niet achter verschuilen."

Volgens de spits van Tottenham Hotspur is er ook geen reden tot paniek, want Engeland staat er nog florissant voor. "Het is gewoon een wake up call voor ons, maar we staan er nog goed voor. Er is nog veel werk te doen. Maandag (tegen Bulgarije, red) gaan we er weer voor."

gerelateerd