De Jong realistisch na gelijkspel: "MVV had meer verdiend"

De Jong realistisch na gelijkspel: "MVV had meer verdiend"

11 oktober 2019 – Cambuur-trainer Henk de Jong was niet te spreken over het optreden van zijn elftal vrijdagavond op bezoek bij MVV (0-0). De Leeuwarders konden voor even alleen aan kop van de Eerste Divisie komen, maar lieten in Maastricht veel te weinig zien. "We speelden vandaag met te weinig lef en in een te laag tempo", oordeelde de zelfkritische coach.Tegenover FOX Sports ging hij in op de doelpuntloze remise. "Dit was niet goed en ik moet de complimenten geven aan MVV, die hadden eigenlijk meer verdiend", toonde de oefenmeester zich realistisch. "We hadden niet het lef wat we normaal hebben. We hebben elkaar op bepaalde momenten ook laten zakken. Waar het mee te maken heeft? De koppositie, een uitwedstrijd? Zeg het maar. Maar nu blijkt dat we gewoon weer mensen zijn."

'Verloren potje'
Cambuur-keeper Sonny Stevens groeide ongewild uit tot man van de wedstrijd, omdat MVV heel veel kansen kreeg, maar keer op keer niet scoorde. "We speelden een verloren potje", baalde de goalie. "We hebben volgens mij niets gecreëerd. Voetballend was het ook niet best van onze kant."

Hoewel Stevens besefte dat het Cambuur niet welke week zo ruim kan winnen als de laatste weken, baalde hij wel van het veldspel in Maastricht. "Deze wedstrijden zit er een keer tussen, maar jammer dat het nu is. MVV-uit is niet makkelijk", relativeerde hij. Met de koppositie die de Leeuwarders konden pakken, was Cambuur niet bezig. "Nee, hoogstens onbewust", aldus Stevens. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 december 2019

  2. zondag 15 december 2019