Cambuur stelt teleur en mag met punt bij MVV niet klagen

11 oktober 2019, 22:41   Bijgewerkt: 11 oktober 2019, 22:52

SC Cambuur en MVV hebben vrijdagavond niet voor veel vermaak kunnen zorgen in de Eerste Divisie. Het enige KKD-duel dat door de interlandperiode gepland stond op deze vrijdagavond, eindigde zoals hij begon (0-0), wat vooral voor de club uit Maastricht als een nederlaag zal voelen. Het had grip op de in goede vorm verkerende Leeuwarders, die meermaals door het oog van de naald kropen.

Zo frivool als Cambuur de laatste weken speelde, met ruime overwinningen op Excelsior, Helmond Sport en FC Volendam en sowieso zesmaal op rij drie punten kon bijschrijven, zo moeizaam ging het in Maastricht. De Leeuwarders begonnen nog aardig met een kopkansje voor verdediger Calvin Mac-Intosch, maar zagen hoe de thuisploeg veel sterker werd gedurende het duel. 

MVV kende hiervoor juist dramatische weken en won 1 september (!) voor het laatst van Roda JC (1-0), maar was in De Geusselt vrijwel het hele duel de sterker. De bezoekers mochten keeper Sonny Stevens dankbaar zijn, hij hield zijn doel na pogingen van Anthony van den Hurk schoon.

Toen de keeper van Cambuur wel werd gepasseerd, gebeurde dat na ruim een uur voetballen in buitenspelpositie, waardoor de MVV-treffer terecht werd afgekeurd. Vervolgens was Joshua Holtby (paal en over) nog erg gevaarlijk namens MVV, maar trof het doel niet en moest in de slotfase geblesseerd naar de kant. In die slotminuten had Cambuur nog enkele kansjes, maar de ploeg van Henk de Jong had nergens recht op in Maastricht en zakte na zes zeges op rij door het ijs: al pakken ze door dit punt wel de voor even de (gedeelde) kop in de Eerste Divisie. Voor MVV blijft de zege uit, maar het spel zal de Limburgers positief stemmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen