Engeland verslikt zich in Tsjechië en kan EK-ticket nog niet boeken

11 oktober 2019, 22:52   Bijgewerkt: 11 oktober 2019, 23:19

Engeland heeft verzuimd om zich al te verzekeren van een ticket voor het Europees Kampioenschap. De ploeg van Gareth Southgate verloor met 2-1 van Tsjechië, dat uitstekende zaken doet in de strijd om de tweede plaats in Groep A. De Engelse voorsprong op de Tsjechen, die een duel meer gespeeld hebben, bedraagt drie punten en is dus nog altijd rustgevend. Kosovo volgt op zes punten achterstand van de Engelsen en zal balen van het slippertje van Southgate en zijn mannen.

Winst zou Engeland na België als tweede land richting het EK sturen. Daarvoor moest er op bezoek bij het altijd lastige Tsjechië drie punten gepakt worden. De start van The Three Lions - bij wie Tammy Abraham en Mason Mount een basisplaats hadden - was voortvarend, want na een vlotte aanval werd Raheem Sterling gehaakt in de zestienmeter. Het gevolg: een benutte penalty van Harry Kane, na nog geen vier minuten: 1-0.

Zo snel als de Engelsen op voorsprong kwamen, zo snel repareerden de stugge Tsjechen de opgelopen schade. Na matig verdedigen bij een corner was het Jakub Brabec die doelman Jordan Pickford in de negende minuut passeerde.

De 1-1 bleef lang staan, al hadden er in Praag veel meer doelpunten kunnen vallen. Het thuisland, dat in maart in Engeland nog met 5-0 werd afgedroogd, liet ditmaal zien waarom het samen met Kosovo om de tweede plaats strijdt. De beloning viel vijf minuten voor tijd, toen Zdenek Ondrasek volledig vrijstaand de winnende goal achter Pickford schoot: 2-1

De onaangename verrassing buitenshuis zorgt ervoor dat Engeland het EK-ticket nog niet binnen heeft. Dat moet maandag op bezoek bij Bulgarije gebeuren.

Overige uitslag:

Montenegro – Bulgarije: 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen