Tevredenheid bij Jong Oranje, maar ook kritiek op slordigheden

11 oktober 2019, 21:33

Makkelijk ging het niet, maar Jong Oranje is uitstekend op weg richting het EK na de 4-2 overwinning op Portugal. Volgens aanvoerder Teun Koopmeiners was de dodelijkheid van Oranje voorin uiteindelijk doorslaggevend in het spannende duel, waar de captain geen beste ploeg kon aanwijzen.

"Het kon beide kanten op, maar ik ben trots op de manier waarop we de wedstrijd over de streep trekken", laat de speler van AZ na de overwinning weten in gesprek met FOX Sports. "Op bepaalde momenten was het erg slordig, alleen zijn we toch iets dodelijker en hebben we meer vernuft voor de goal."

De AZ'ers waren de grote uitblinkers op De Vijverberg. Myron Boadu scoorde tweemaal op aangeven van Calvin Stengs, die ook een goal maakte. Net als Koopmeiners zelf, terwijl ook Owen Wijndal en Dani de Wit in actie kwamen. "We willen onze vorm van AZ ook hier doorzetten. Je kent elkaar door en door, net als de andere jongens." Dankzij zijn goede wedstrijd zullen de geluiden richting het 'grote' Oranje toenemen, al blijft Koopmeiners er nuchter onder. "Dat is mooi om te horen."

Van der Looi complimenteus

"Ik vind dat we een geweldige mentaliteit hebben getoond", klinkt bondscoach Erwin van de Looi complimenteus. "Portugal was voor rust de bovenliggende partij, want we gaven veel te veel ruimte weg. Het bleef een gevecht, maar uiteindelijk hebben we de wedstrijd met individuele kwaliteiten de wedstrijd naar ons toegetrokken."

Dankzij de overwinning op de sterke Portugezen gaat Oranje nog foutloos aan kop in de kwalificatiepoule. Aanstaande dinsdag wacht de uitwedstrijd tegen Noorwegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen