Siem de Jong dacht na aanhoudend blessureleed aan stoppen

Siem de Jong dacht na aanhoudend blessureleed aan stoppen

11 oktober 2019 – In de schaduw van de Ajax-schijnwerpers is Siem de Jong bezig aan een bijzondere opmars bij de Amsterdammers. Het ervaren jeugdexponent werd vorig jaar voor een verhuurperiode naar Australië gestuurd, maar maakt nu de Champions League weer minuten namens Ajax.In Valencia (0-3 winst) viel De Jong namelijk in. En dat terwijl zijn rol al lang en breed uitgespeeld leek. Dankzij zijn blessureleed van de laatste jaren, dacht hij zo nu en dan zelfs stiekem aan stoppen met voetballen. "Natuurlijk gaat het spoken door het hoofd. Zeker als je zoveel blessures als ik heb. Het zijn alleen nooit echt ernstige blessures geweest, dus het heeft me nooit belemmerd. Alleen het mentale aspect, het wéér geblesseerd raken, doet je misschien denken 'dan stop ik er maar mee'", vertelt een openhartige De Jong bij Inside Ajax.

Door die blessures liep zijn avontuur bij Newcastle United enkele jaren geleden uit op een deceptie. Onder meer twee klaplongen zorgden voor een maandenlange revalidatie. "Je hebt niet echt door dat het gebeurt", doelt De Jong op het oplopen van een klaplong. "Ik kreeg dat seizoen ook twee spierblessures, maar dat kan altijd gebeuren. Toen ik bij Newcastle United kwam, kreeg ik na mijn eerste duel weer een spierblessure. Na een operatie was ik na de winter weer fit, maar tijdens een oefenduel voelde ik mijn long weer. Eigenlijk heb ik mijn eerste seizoen bij Newcastle niet kunnen spelen."

Nu De Jong al een tijdje gevrijwaard is van blessures, kijkt hij langzaam naar het langetermijnplan van zijn voetballoopbaan. "Ik wil nog een aantal jaren voetballen, maar weet ook wat mijn rol bij Ajax is. We gaan in de toekomst wel zien wat er gaat gebeuren, maar ook als invaller voel ik me hier thuis."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020