Engeland start met Abraham en Mount, zieke Wilson ontbreekt

Engeland start met Abraham en Mount, zieke Wilson ontbreekt

11 oktober 2019 – Engeland-aanvaller Tammy Abraham heeft vrijdagavond een basisplaats gekregen van bondscoach Gareth Southgate. De spits van Chelsea is daardoor definitief international voor The Three Lions, omdat hij voor het eerst een officiële interland speelt voor Engeland. Mason Mount maakt zijn basisdebuut en Callum Wilson ontbreekt vanwege ziekte tegen Tsjechië.

Voor Abraham is het zijn tweede basisplaats en derde interland namens Engeland, maar de eerste twee optredens waren in oefenduels. Daardoor had de in goede vorm verkerende aanvaller ook nog voor Nigeria kunnen kiezen, maar liet al eerder weten voor Engeland te willen gaan. Met deze basisplaats is er bovendien geen weg meer terug.

Voor voormalig Vitessenaar Mount is het eveneens zijn derde interland, voor hem is het wel de eerste basisplaats die Southgate heeft ingeruimd voor het talent. Aanvaller Wilson kampt met een griepje en is niet van de partij. Fabian Delph en Tom Heaton hadden zich eerder al afgemeld met blessures voor het EK-kwalificatieduel. 

gerelateerd