Zeer talentvolle Elliott (16) bestraft voor beledigen van Kane

Zeer talentvolle Elliott (16) bestraft voor beledigen van Kane

11 oktober 2019 – Een opvallende straf in het Engelse voetbal. Daar heeft de talentvolle Harvey Elliott (16) van de Britse voetbalbond FA een sanctie gekregen voor het beledigen van Tottenham Hotspur-spits Harry Kane. Elliott is voor veertien dagen verbannen van het Engelse voetbal.Dit alles vanwege een aantal beledigingen via het sociale medium Snapchat. Via die applicatie beledigde en bespotte Elliot de Spurs-spits tijdens de Champions League-finale tussen Liverpool en Tottenham.

De FA, die spreekt van een 'zware schending van de regels', heeft gesloten dat Elliot voor twee weken uit het voetbal verbannen wordt. Ook krijgt hij een boete van omgerekend vierhonderd euro en moet hij voorlichting volgen over discriminatie.

De tiener werd vorig seizoen, toen hij nog voor Fulham speelde, de jongste debutant in de geschiedenis van de Premier League. Deze zomer verkaste hij naar Liverpool, waarvoor hij de komende twee weken niet in actie mag komen. Elliot heeft zijn excuses inmiddels al aangeboden.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020