Cambuur mogelijk met kleine vertraging in het nieuwe stadion

11 oktober 2019, 16:40

SC Cambuur speelt vanaf het seizoen 2021-2022 in het nieuwe stadion dat komt in het WTC-gebied, toch moet de club mogelijk nog wel iets langer door in het huidge onderkomen. Het is namelijk nog maar de vraag of het nieuwe stadion in augustus 2021 al helemaal klaar is om gebruikt te worden: de eerstedivisionist houdt rekening met een (kleine) vertraging.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. "Mogelijk komen we tegen die tijd in dubio: gaan we in augustus 2021 naar een stadion dat voor 80 procent klaar is? Of wachten we nog even tot we in een volledig afgebouwd stadion kunnen voetballen?", legt Gerald van den Belt, financieel directeur van Cambuur, uit. Als alles op de juiste plaats valt tijdens de bouw, is het overigens ook mogelijk dat het stadion wél op tijd afkomt.

De bouwontwikkelingen rondom het stikstof zullen voor Cambuur geen gevolgen hebben. "Wij moesten voor ons bestemmingsplan ook een stikstofrapport aanleveren. Dat voldeed gewoon aan de norm", aldus Van den Belt, die nu al bezig om te kijken hoe Cambuur straks meer geld uit het nieuwe stadion kan halen. "Bij Zwolle moesten we bij wijze van spreken de muren nog sauzen, in plaats van dat we hadden nagedacht over hoe we met het stadion geld konden verdienen. Dan loop je dus de revenuen van je stadion mis."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen