Talentvolle Fati (16) opgeroepen voor Jong Spanje

11 oktober 2019, 15:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het duurt mogelijk niet lang meer totdat Ansu Fati voor het eerst het Spaanse shirt aan gaat trekken. De aanvaller van FC Barcelona is namelijk bij de selectie van Jong Spanje gehaald. Hij is daar de vervanger van Barcelona-ploeggenoot Carles Perez die kampt met een spierblessure.

Dinsdag kan Fati zijn eerste minuten maken voor Jong Spanje, dat dan tegen Montenegro speelt in de EK-kwalificatie. Fati is pas net speelgerechtigd voor Spanje. Donderdag gaf de FIFA toestemming aan de Spaanse bond om hem op te roepen en dat heeft de bond dus meteen gedaan.

Fati zag het levenslicht in Guinee-Bissau en had ook voor Portugal kunnen uitkomen, maar koos onlangs voor een interlandcarrière bij Spanje. De pas zestienjarige buitenspeler verkreeg onlangs de Spaanse nationaliteit. Bondscoach Roberto Moreno nam het toptalent op in zijn voorselectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (zaterdag 12 oktober) en Zweden (dinsdag 15 oktober), maar kon hem wegens 'bureaucratische problemen' niet definitief selecteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen