PEC Zwolle: 2,5 miljoen winst, over dit seizoen verlies begroot

11 oktober 2019, 12:45

Terwijl PEC Zwolle op het veld moeizaam draait, heeft de club financieel de wind in de zeilen. Over afgelopen seizoen noteert de huidige nummer veertien van de Eredivisie een netto winst van ruim 2,5 miljoen euro. Dat laat het eigen vermogen stijgen van 14.000 euro naar 3,8 miljoen euro. Voor het huidige seizoen heeft PEC een negatief resultaat van 2,3 miljoen euro begroot.

Die prognose is in lijn met de uitgangspunten die in het aandelenplan - PEC geeft 40 procent clubaandelen uit om 20 miljoen te genereren - staan. Dit houdt in dat de Blauwvingers investeren in de voetbalacademie en de kwaliteit van de hoofdselectie. Belangrijke kanttekening: PEC houdt bij het negatieve resultaat geen rekening met uitgaande transfers. Onderaan de streep verwacht PEC een ruim overschot aan liquide middelen.

Aandelenplan

Tevens laat PEC weten dat de groei van het aantal aandeelhouders gestaag verloopt. De club verkocht tot dusver 21,5 aandelen. "Ik spreek voorts de verwachting uit dat we aan het eind van dit seizoen 2019/2020 in totaal zo'n dertigtal aandelen aan regionale investeerders hebben verkocht", aldus voorzitter Adriaan Visser (foto) op het clubkanaal van PEC.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen