Noord-Ierse lof: "Frenkie wordt de beste middenvelder ter wereld"

11 oktober 2019, 11:04

Het tactische plan van Noord-Ierland voor de wedstrijd tegen Nederland was voor een groot deel gericht op het aanpakken van Frenkie de Jong. De belangrijke middenvelder van Oranje moest worden afgestopt, gaf trainer Michael O'Neill zijn spelers mee. De coach van de Noord-Ieren is lovend over de spelmaker.

Op de persconferentie na de 3-1 nederlaag ging O'Neill in op zijn aanpak. "We hadden Paddy McNair de opdracht gegeven om kort op Frenkie de Jong te zitten. Ik vind hem een van de beste jonge middenvelders ter wereld en waarschijnlijk wordt hij in de nabije toekomst de allerbeste middenvelder ter wereld", aldus O'Neill.

De Jong mocht zich niet te veel met het aanvalsplan van Oranje bemoeien, was het doel van O'Neill. "We hebben hem op zijn eigen helft gehouden, dat was ons plan", stelt de coach. "We wilden hem van de goal afhouden, omdat hij altijd graag diep gaat. We wilden profiteren van het risico dat hij in zijn spel legt. We hebben dat gezien bij de wedstrijden die hij speelde voor zijn club, waarbij hij de bal soms te lang aan de voet houdt. We hoopten dat Paddy daarvan kon profiteren. Ons strijdplan was gericht op het tegenhouden van Frenkie de Jong."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen