Kluivert gretig: "Linksom of rechtsom, ik wil naar het EK"

11 oktober 2019, 07:58

Tijdens de vorige interlandperiode maakte Justin Kluivert nog onderdeel uit van de selectie van het Nederlands elftal, maar ditmaal moest hij aansluiten bij Jong Oranje. De speler van AS Roma weet dat hij enigszins tussen wal en schip is geraakt en wil zich definitief in het grote Oranje knokken.

Bij Roma doet Kluivert het dit seizoen goed en stond hij tot dusver zes van de zeven keer in de basis. Dat hij zich nu moest melden bij Jong Oranje, mag dus ook een teleurstelling heten. "Zo kun je het zien", zegt de oud-Ajacied tegen het Algemeen Dagblad. "Maar ik ben wel iemand die nooit negatief naar dingen kijkt. Jammer dat ik er niet bij zit, maar de wedstrijd vanavond tegen Jong Portugal is een prachtige topwedstrijd. Het is helemaal niet gek dat ik hier ben, of zo. Ik kijk ernaar uit om me te laten zien. Niet alleen aan Koeman, aan heel Nederland."

Kluivert weet dat hij moet presteren bij Roma om zich in de kijker te spelen. "Het is aan mij om te laten zien dat ík de voorkeur moet hebben. Ik heb wel in mijn hoofd dat ik het EK wil halen. Het maakt niet uit hoe. Linksom of rechtsom, maar daar ga ik wel voor dit seizoen", is hij ambitieus. Bij Roma heeft hij dit seizoen een vaste basisplaats en dat doet hem goed. "Ik krijg wat meer vertrouwen vanuit de club en spelers. Dat hoor je her en der en dat voel je gewoon. Met zelfvertrouwen kunnen heel mooie dingen gebeuren. Ik sta nu op twee goals, maar dit seizoen willen we naar twaalf, dertien, veertien doelpunten. Dat is voor mijn gevoel mogelijk, dus ga ik ervoor."

Kluivert speelt met Jong Oranje vanavond tegen Jong Portugal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen