Frenkie de Jong: "Misschien hebben we achterstand nodig"

11 oktober 2019, 07:58   Bijgewerkt: 11 oktober 2019, 14:49

Dat het Nederlands elftal donderdag niet mocht klagen met de 3-1 overwinning op Noord-Ierland, weet Frenkie de Jong ook. De middenvelder zag dat zijn team een stugge wedstrijd speelde en is blij dat het alsnog de goede kant opgevallen is.

Oranje was de laatste tijd steevast sterk, maar stelde donderdag teleur. "Zij deden het goed en wij waren niet goed genoeg om het kapot te spelen", analyseert Frenkie de Jong bij de NOS. "Uiteindelijk hebben we gelukkig gewonnen. Het was niet goed genoeg, er zat bijvoorbeeld te weinig risico in ons spel. We kwamen niet in goede posities in de laatste dertig meter. Dat kunnen we veel beter. We hebben wel vaker bewezen dat we het goed kunnen doen na een achterstand. Misschien hebben we het wel nodig", zegt De Jong. Onder Ronald Koeman lijkt het terugkomen van een achterstand inmiddels aan de orde van de dag.

Wie daar donderdag een belangrijke rol in speelde, was Luuk de Jong. De spits van Sevilla scoorde bij zijn club nog niet, maar hielp Oranje in de 91ste minuut wel aan de 2-1. "Ik denk dat hij met hoge ballen één van de besten is in Europa. Gelukkig heeft hij dat ook nu gebracht", zegt Frenkie de Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen